Partners

We krijgen altijd te horen dat we zulk ontzettend leuk werk doen. Daar zijn we het uiteraard volkomen mee eens. En naast dat we de beste baan in de wereld hebben, kunnen we ook nog eens samenwerken met ontzettend enthousiaste en inspirerende mensen. Wat een geluk!  Hieronder lees je meer over de organisaties met wie we samen werken. 

Passie voor hout, mens en design – dat is hun slogan. Van boom tot eindproduct creëren zij diverse werkzaamheden die passen bij de wensen en behoeften van mensen met een zekere afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Hierin werken ze samen met verschillende stichtingen.

Binthout redt Nederlandse bomen van de versnipperaar en maakt prachtige designproducten van het hout. “Wij geloven dat Nederlands hout de potentie heeft om te dienen als grondstof voor onze producten. Door het hout toe te passen in producten slaan we niet alleen co2 op, maar redden we het hout ook van de versnipperaar.”. Alles is handgemaakt en geproduceerd in Nederland. 

Van Hagar tot Ruth heeft een team van vrijwilligers die laagdrempelig (bijna) gratis handwerklessen en naailessen biedt aan vluchtelingen, nieuwkomers en buurtbewoners in Utrecht. Ze willen de deelnemers het gevoel van zelfstandigheid, eigenwaarde en nuttig zijn teruggeven. En natuurlijk willen ze er ook voor zorgen dat ze gewoon iets om handen hebben tijdens het wachten op hun procedure. Hagar betekent vluchteling en Ruth betekent vriendin. En dat is precies wat ze willen bereiken. Daarnaast brengt handwerken de gedachten tot rust, het vermindert stress en zorgt voor ontspanning.

 

Een tuinderij waarbij zorg en aandacht voor mensen, dieren, de bodem, het gewas en de plek als geheel, bovenaan staan. Dit zie je door in de manier waarop ze werken. Ze doen het werk zoveel mogelijk met de hand omdat ze geen zware machines op de kostbare grond willen hebben en omdat ze graag zinvol en gezondmakend werk willen creëren voor mensen die daar behoefte aan hebben. Zo bieden ze een werkleertraject voor onder andere ex-verslaafden en verstandelijk beperkten. De De tuinderij verkoopt de producten lokaal en bij voorkeur direct aan de consument. Ze werken biologisch en gebruiken dus geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Het project houtbewerking is een onderdeel van het 50/50 workcenter van het Leger des Heils. Het workcenter biedt verschillende soorten activiteiten, dagbestedingen en cursussen voor mensen die onderdak hebben bij het Leger des Heils of andere instellingen.                                            Het doel is dat de mensen weer een nuttige dagbesteding hebben en ondertussen ook gelijk wat werkervaring opdoen en ook om gewoon weer in het ritme te komen en de draad weer op te pakken, zodat de stap naar een maatschappelijke baan wat makkelijker is.

 

In Atelier De Loeff ontwerpen en maken ze bijzondere handgemaakte kaarsen en cadeaus. De Loeff is een bijzonder atelier met bijzondere medewerkers. Bij De Loeff werken mensen met een verstandelijke beperking. Zij dompelen kaarsen en maken producten van papier-maché. Zij krijgen professionele begeleiding waardoor een goede kwaliteit is gewaarborgd.

Sluit Menu